Novosti

Sigurnosne preporuke

Poštovani klijenti,

obavještavamo Vas da je tijekom 22.5.2019. uočen phishing napad (neovlašteno „pecanje“ podataka) putem e-maila s naslovom „ upozorenje kreditne kartice – molimo tretirati hitno“, od pošiljatelja Služba za korisnike, 11005020.edu s domenom juntadeandalucia.es. U e-mailu se spominje neovlašteno korištenje kreditnih kartica i pozivaju klijenti na potvrdu identiteta klikom na link.

Phishing napad podrazumijeva slanje e-mail poruka, kreiranje lažnih web stranica prodajnih mjesta kojima se pokušava od korisnika kartice doći do podataka s platnih kartica i osobnih podataka korisnika nužnih za iniciranje kartičnih transakcija.
Sporne e-mail poruke, web sučelja lažnih prodajnih mjesta izgledaju uvjerljivo i profesionalno. Elektroničke poruke izgledaju kao da ih je poslala neka banka, kartična kuća, financijska agencija ili tvrtka koja pruža usluge na Internetu (eBay, AOL, PayPal i sl.) te se u njima zahtjeva da se potvrde podaci iz različitih razloga.

Molimo Vas da na takve e-mail poruke ni u kojem slučaju ne odgovarate jer Karlovačka banka svojim klijentima nikada ne šalje e-mail poruke u kojima traži potvrdu identiteta, broj kartice, tajni broj PIN, datum isteka kartice ili kontrolni broj kartice. Nikada ne upotrebljavajte ponuđeni/poslani link do neke stranice, uvijek sami unesite provjerenu adresu te budite oprezni s otvaranjem dokumenata u prilogu e-mail poruka.
Prilikom kupovine karticama na Internetu, uvijek koristite web prodajna mjesta koja su osigurana Mastercard Secure Code protokolom (transakciju potvrđujete lozinkom koju Vam Banka isporučuje SMS porukom na Vaš broj mobitela prijavljen u Banci).

Vaša Kaba

Novo u Kabi! ON-LINE krediti u HRK uz fiksnu kamatnu stopu

Novo u ponudi Karlovačke banke – od 02.05.2019.!

Zatražite ON-LINE kredite u HRK uz fiksnu kamatnu stopu! Krediti se odobravaju putem on-line bankarstva [e-kaba servis] ili u poslovnicama/podružnicama Banke.

Brza i jednostavna realizacija kredita jednim klikom!

Radno vrijeme na dan 19.4.2019.

Cijenjeni klijenti,

obavještavamo Vas da će na dan 19.4.2019. godine (Veliki petak), organizacijske jedinice Karlovačke banke raditi kako slijedi:

Poslovnica Centrala                            do 18:00h
Ostale poslovnice/podružnice          do 13:30h
Odjel podrške korisnicima                do 14:00h

S poštovanjem,
Karlovačka banka

Beskontaktne kartice

Kaba uvodi beskontaktne kartice! Nove Maestro i Mastercard kartice Karlovačke banke koriste najnoviju tehnologiju i omogućuju beskontaktno plaćanje na EFTPOS uređajima s oznakom za beskontaktno plaćanje i beskontaktno podizanje gotovine na označenim bankomatima. U Republici Hrvatskoj, transakcije plaćanja do 100,00 kn provode se bez PIN-a/potpisa; dovoljno je prisloniti karticu uz EFTPOS i transakcija je obavljena. Kod kupnje preko 100,00 kn, nakon prislanjanja kartice na EFTPOS uređaj, transakciju je potrebno potvrditi PIN-om/potpisom. Molimo sve klijente koji su dobili nove beskontaktne kartice da preuzmu novi PIN u poslovnici Banke u kojoj im je izdana kartica.